Riihimäki. Poliisipartio kiinnitti huomiota sitä vastaan ajaneeseen kuorma-autoon Riihimäen keskustassa torstain vastaisena yönä kello kahden aikaan. Partio mittasi tutkalla kuorma-auton nopeudeksi 70 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 40 km/h.
Poliisipartio kääntyi kuorma-auton perään ja partio havaitsi sen lähtevän ajamaan välittömästi karkuun, kertoo Hämeen poliisi.

Kuorma-auto ajoi poliisipartioita karkuun keskustan alueella huomattavalla ylinopeudella aiheuttaen vaaratilanteita jättäen noudattamatta muun muassa väistämisvelvollisuuksia ja ajamalla vastaantulevien ajokaistoilla. Kuorma-auton pako jatkui keskustan alueelta Peltosaaren kaupunginosaan, jossa kuorma-auton kuljettaja ajeli pysäköintialueilla, kevyenliikenteenväylillä ja nurmikoilla. Kuorma-auto ajoi myös kohti poliisiautoa ja poliisiauton kuljettaja joutui väistämään sitä välttääkseen törmäyksen.Peltosaaren alueelta takaa-ajo jatkui Arolammintielle edelleen kuorma-auton aiheuttaessa vaaratilanteita. Arolammintieltä kuorma-auto kääntyi Koivikontielle, Monninlinjalle. Kyseisellä alueella kuorma-auto ajoi toistuvasti mutkissa vastaantulevien ajokaistalle.
Taka-ajoon oli liittynyt myös muita poliisipartioita, joista yksi sai asetettua piikkimaton Monninlinjalla. Kuorma-auto ajoi piikkimattoon ja sen kaikki renkaat puhkesivat, mutta pakeneminen jatkui vielä jonkin aikaa.

Kuorma-auton kuljettaja ajoi takaisin Arolammintielle, jossa hän pysähtyi ja nousi autosta. Autoa kuljettanut kolmekymppinen ajo-oikeudeton mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,56 promillea ja huumepikatesti oli positiivinen. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä aggressiivisesti käyttäytynyt kuljettaja tavoitteli hallussaan ollut teräasetta. Kuorma-auto oli ilmoitettu anastetuksi muutamia päiviä sitten.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, niskoittelu poliisia vastaan, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

Aiheeseen liittyen