Kajaanin poliisi kertoo saanneensa 3.12.2019 aamulla ilmoituksen kahdesta erillisestä ajoneuvoihin kohdistuneista varkaustapauksista. Volvo-merkkisestä ajoneuvosta oli anastettu molemmat sivupeilit, pyyhkijänsulat, edessä ollut rekisterikilpi, keulassa ollut ajoneuvon merkki-logo ja LED-mallinen lisävalo. Toisessa tapauksessa oli Skoda-merkkisestä ajoneuvosta anastettu myös edessä ollut rekisterikilpi sekä LED-mallinen lisävalo.

Poliisi tavoitti samalta alueelta puolenpäivän jälkeen ilmoituksen perusteella hankeen kiinnijuuttuneen peräkärryllisen ajoneuvon. Poliisipartion paikalle saapuessa ajoneuvon apukuljettajan paikalla istui yksi mieshenkilö. Ilmoittajan mukaan autoa kuljettanut henkilö oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle saapumista.

Peräkärry selvisi anastetuksi ja sen kyydissä oli erinäinen määrä anastetuksi epäiltyä tavaraa mm. useita polkupyöriä. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi myös Volvo-merkkisestä autosta anastettua omaisuutta.

Apukuljettajan paikalla istunut joensuulainen mieshenkilö otettiin kiinni tapahtumapaikalla useista rikoksista epäiltynä. Kuljettajana toiminut kontiolahtelainen mies saatiin kiinni myöhemmin iltapäivällä vapaalla olleen konstaapelin havainnon perusteella Huuhkajanvaarasta. Kyseinen henkilö oli liikkeellä anastetulla polkupyörällä poliisipartion hänet tavoittaessa.

Molemmat kiinniotetut noin 30-vuotiaat miehet ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heitä epäillään omaisuusrikoksien ohella myös huumausaineen käyttörikoksista.

Poliisi pyytää henkilöitä, joilta on mahdollisesti kadonnut polkupyörä tapahtuman aikavälillä olemaan yhteydessä poliisiin. Esitutkinnassa on selvinnyt, että polkupyöriä on viety mm. Kajaanin rautatieasemalta.

Aiheeseen liittyen