Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen venepoliisi ja Metsähallituksen erätarkastaja tekivät yhdessä vesiliikenteen- ja kalastuksenvalvontaa Länsi-Uudenmaan sisävesialueilla lauantaina 24.7.

Vuoden sisällä on Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tehnyt tiivistä yhteisvalvontaa Metsähallituksen kanssa Nuuksion kansallispuistossa. Nyt kumppanit lähtivät vesille, tiedotteessa sanotaan.

Valvontaa kohdennettiin tällä kertaa Lohjan ja Vihdin alueella olevalle Hiidenvedelle, sekä Lohjanjärvelle. Valvonnan aikana kaksi venepartiota tarkasti yhteensä 44 veneseuruetta. Tarkastetuista veneistä yllättävän monelle jouduttiin kirjaamaan sakkoseuraamus joko puutteellisista varusteista, liiallisesta nopeudesta tai kalastusrikkomuksesta.

Valvonnan aikana kaksi aluksen päällikköä puhalsi reilusti yli sallitun lukeman ja heistä kirjattiin rikosilmoitukset vesiliikennejuopumuksesta. Moottoriveneiden palosammuttimissa oli usealla jäänyt vuosittainen tarkastus tekemättä, sekä veneiden valaistukseen jouduttiin puuttumaan.

Myös kalastusvalvonnassa todettiin valvonnan tarvetta, kalastusrikkomuksia kirjattiinkin 11 kappaletta.

-Räikeimpänä tapauksena löytyi yksittäisen kalastajan kalasaaliin tarkastuksessa seitsemän reilusti alamittaista kuhaa, kertoo ylikomisario Juha Rosendahl. Kuhan alamitta on vähintään 42cm.

Kalastuskieltoalueella, Maikkalan säännöstelypadon alapuolisella 100 metrin mittaisella alueella, tavattiin myös kalastajia virvelöimässä. Kahdella oli lisäksi virvelöintiin vaadittava kalastonhoitomaksu suorittamatta.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Metsähallitus tulevat jatkamaan valvontaa kansallispuistoissa ja vesillä, tiedotteessa luvataan.

Kuva: Poliisi.

Aiheeseen liittyen