lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Viikonlopun aikana on tapahtunut useita hirvikolareita Sisä-Suomen alueella

Sisä-Suomen alueella on viikonlopun aikana tapahtunut useita hirvikolareita. Poliisi muistuttaa tiellä liikkujia huomioimaan hirvivaara-alueet ja suhteuttamaan ajonopeuden syksyn muuttuviin sääolosuhteisiin.

Viikonlopun aikana on Sisä-Suomen alueella tullut poliisin tietoon useita liikenneonnettomuuksia, joissa on ollut osallisena auto ja hirvieläin. Yksinomaan  perjantaina 13.10.2023 oli alkuillasta klo 19 aikaan kolme erillistä hirvikolaria, jotka tapahtuivat puolen tunnin sisällä. Kaksi kolareista sattui Keski-Suomen alueella ja yksi Pirkanmaalla. Kolarien seurauksena syntyi peltivaurioita, mutta henkilövahingoilta vältyttiin, kertoo poliisi.

Syksyn tullen hirvikolarien riski kasvaa, kun hirvet ovat liikkeellä muita vuodenaikoja enemmän. Myös hämärä, pimeys ja muuttuvat sääolosuhteet tuovat omat riskinsä liikenteeseen. Poliisi muistuttaa huomioimaan hirvivaarasta varoittavat liikennemerkit. Nopeuden alentaminen ja valppaana pysyminen ovat keinoja, joilla voi vähentää onnettomuuden riskiä. Myös kaukovalojen käyttö ja tien vierustojen tarkkailu ajaessa auttavat.

Onnettomuustilanteessa ilmoita siitä aina poliisille (112), varoita muita tien käyttäjiä ja auta loukkaantuneita.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT