tiistai, 28 toukokuun, 2024

Vuosi 2023 poikkeuksellisen turvallinen liikenteessä, tiedottaa Poliisihallitus

Poliisihallitus. Liikenneturvallisuus on jatkanut hyvää kehitystään ja tieliikenteessä kuolleiden määrässä on päästy jo toisena vuonna peräkkäin alle 200. Eniten vähenivät henkilöautossa matkustaneiden liikennekuolemat, tiedottaa Poliisihallitus.

Poliisin tietoon tulleiden ennakkotilastojen mukaan vuonna 2023 tieliikenteessä kuoli 173 henkilöä. Vastaava ennakkotieto vuonna 2022 oli 196. Vuoden 2023 lopullinen lukumäärä tulee jonkin verran vielä kasvamaan, kun tilastot täsmentyvät alkuvuodesta 2024.

Tarkasteltaessa tienkäyttäjäryhmittäin menehtyneiden määriä voidaan todeta, että henkilöautossa matkustavien kohdalla vähennys oli selkeästi suurin. Pakettiautossa matkustavien osalta taas nousu oli suurin.

Alle 15-vuotiaita lapsia menehtyi vuoden 2023 tammi-marraskuun aikana ennätyksellisen vähän – ainoastaan yksi jalankulkija. Vuonna 2022 lapsia menehtyi kahdeksan, joista kaksi oli jalankulkijaa, kaksi pyöräilijää, kaksi henkilöautossa ollutta ja kaksi muun kulkuneuvon kyydissä.

Liikenneturvallisuustilanteen aikaansaamiseen ja sen parantamiseen vaikuttavat kaikki tienkäyttäjät: infraa ylläpitävät viranomaiset, liikennettä valvovat viranomaiset, turvalliseksi suunnitellut ajoneuvot, turva- ja suojavälineiden oikea käyttö ym. Yhdessä teemme siis turvallisen liikenteen, jatketaan tästä ja tehdään vuodesta 2024 edellistä vuottakin turvallisempi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT