Tunnettu näyttelijä Aku Hirviniemi, 35, vastasi toukokuun lopulla syytteisiin kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, jotka syyttäjän mukaan kohdistuivat kahteen alaikäiseen tyttöön viime kesänä.

– Käräjäoikeus on antanut asiassani tänään tuomion, jossa kaikki syytteet on hylätty ja olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä. Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi. Haluan tässä yhteydessä kiittää kaikkia siitä tuesta, jota olen tässä asiassa laajalti saanut. On myös ollut hienoa, että ne, jotka ovat kokeneet asiassa jotain moitittavaa tai muuten ovat työnsä puolesta avanneet asiaa julkisuudessa, ovat tehneet sen pääsääntöisesti tahdikkaasti ja asiallisesti, Hirviniemi kirjoittaa Facebook-tilillään.

Käräjäoikeuden päätös vahvistaa, että syytteet ovat hylätty. Käräjäoikeus on määrännyt asianomistajien henkilöllisyydet salassa pidettäviksi. Lisäksi käräjäoikeus on määrännyt oikeudenkäyntiasiakirjat salassa pidettäväksi 60 vuodeksi.

Aiheeseen liittyen