Haapajärvi. Tiistaina vähän ennen puolta yötä hätäkeskukseen tuli lukuisilta ilmoittajilta tieto, että keskustassa sijaitsevassa tyhjillään olevassa pienkerrostalossa oli nuorisojoukko, joka pisti omaisuutta hajalle.

Poliisin partio kiirehti läheltä paikalle ja totesi, että kyseessä ei todellakaan ollut mikään rauhanomainen talon valtaus, sillä talosta oli rikottu ainakin useita isoja ikkunoita, joista oli viskottu vielä irtaimistoa pihalle ja tekijät olivat yhä talossa sisällä.

Hetken etsiskelyn jälkeen talon vintiltä tavattiin piileskelemästä kolme päihtynyttä alle 18-vuotiasta nuorta miehen alkua, joilla ilmeisesti ei ollut näin kesäsydännä ollut mitään oikeaa järkevää tekemistä ja he olivat lopulta juopottelusta riehaannuttuaan tunkeutuneet luvatta taloon ja lopulta oli sitten paikatkin ruvennut rikkoontumaan.

Kaksi asiallisesti käyttäytyvää nuorta luovutettiin vanhempien huostaan, mutta eniten päihtynyt ”voimiensa tunnossa” oleva nuori jouduttiin ennalta estävässä tarkoituksessa tallettamaan putkaan, ettei hän yön aikana tule hommaamaan itselleen lisää vaikeuksia.

Poliisi kiittää tarkkakuuloisia ja -näköisiä ilmoittajia nopeasta rikoksen ilmoittamisesta, joka edesauttoi tekijöiden kiinnijäämistä verekseltään.

Nuorten herrojen alkoholin saantia sekä keskinäistä osuutta tekoon selvitellään ja asiaa tutkitaan hallinnan loukkauksena ja vahingontekona, kertoo kenttäjohtaja Kari Kallunki.

Aiheeseen liittyen