lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Ampuma-asekouluttajakoulutukset Itä-Suomen poliisilaitoksessa

Itä-Suomen poliisilaitos järjestää ampuma-asekouluttajakoulutuksen, joka pidetään keskiviikkona 8.5.2024 klo 9 alkaen Joensuun poliisiaseman kokoustilassa osoitteessa Pykäläkuja 1, 80100 Joensuu. Sama koulutus pidetään samanaikaisesti myös Kuopion pääpoliisiaseman koulutustilassa osoitteessa Suokatu 44 B, 70101 Kuopio sekä Mikkelin poliisiaseman koulutustilassa osoitteessa Hallituskatu 4, 50100 Mikkeli

Koulutus on tarkoitettu ampumaseurojen tai muiden yhdistyslain 4 §:n mukaisten yhdistysten valitsemille ampuma-aselain 45 e §:n tarkoittamille ampuma-asekouluttajille.

Ilmoittautuminen 

Ennakkoilmoittautuminen koulutustilaisuuteen tulee tehdä poliisilaitoksen sähköpostisoitteeseen Joensuussa järjestettävän koulutuksen osalta lupahallinto.pohjois-karjala.ita-suomi@poliisi.fi  sekä Kuopiossa järjestettävän koulutuksen osalta lupahallinto.pohjois-savo.ita-suomi@poliisi.fi sekä Mikkelissä järjestettävän koulutuksen osalta lupahallinto.etela-savo.ita-suomi@poliisi.fi  viimeistään 30.4.2024 mennessä.

Koulutustilojen rajallisuuden vuoksi tilaisuuteen voi osallistua enintään kaksi henkilöä samasta yhdistyksestä. Ilmoittautumisen yhteydessä on annettava koulutukseen osallistuvan henkilön tiedot yhteystietoineen sekä yhdistyksen nimi, jonka kouluttajana tulee jatkossa toimimaan. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja koulutuspaikkoja on tarjolla jokaisessa paikassa enintään 15. Mahdollisia kysymyksiä ampuma-asekouluttajan tehtävään liittyen voi myös toimittaa etukäteen yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Mikäli koulutuspaikkoja jää avoimeksi, voidaan samasta seurasta ottaa koulutukseen myös useampi henkilö.

Edellytykset  

Ampuma-asekouluttajan tulee olla vähintään 20 vuoden ikäinen ja hänellä tulee olla kokemusta ampuma-aseista sekä hänellä tulee olla itsellään myös ampuma-aselupa tai -lupia (AseL 45 e §)

Koulutukseen osallistujien täytyy ennen koulutuksen alkua suorittaa ampuma-asekouluttajakoulutuksen suoritemaksu 38 euroa (maksu perustuu sisäasiainministeriön asetuk-seen) Maksun voi suorittaa poliisiaseman lupapalveluiden asiakaspalvelussa etukäteen tai maksun voi nyt suorittaa myös poliisin sähköisessä asiointipalvelussa (httsps://asiointi.poliisi.fi – palvelut yksityishenkilöille – ampuma-aseasiat), jossa lomakkeella valitaan minkä poliisilaitoksen koulutukseen osallistuu ja verkkosivulla vain maksetaan osallistuminen. Maksusta saa pdf-kuitin, jonka voi tulostaa mukaan. Kyseisen maksun voi myös suorittaa koulutuspäivän aamuna kyseisen poliisiaseman lupapalveluissa.

Koulutukseen osallistuvan on todistettava henkilöllisyytensä sekä esitettävä kuitti suoritetusta suoritemaksusta koulutuspaikalla ennen koulutuksen alkamista.

Koulutukseen ei voi saapua, jos tuntee itsensä sairaaksi tai henkilöllä on muita influenssaan tai koronatartuntaan viittaavia oireita.

Lisätietoja tarvittaessa
Joensuun lupapalvelusta p. 0295 415 338 tai
Kuopion lupapalvelusta p. 0295 415 287 tai
Mikkelin lupapalvelusta p. 0295 415 466 klo 13 – 15 välisenä aikana.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT