Ruotsi. Uddevallan käräjäoikeus tuomitsi 27. heinäkuuta 2020 Tishko Ahmedin elinkautiseen vankeuteen ex-tyttöystävänsä, 17-vuotiaan Wilma Anderssonin murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Ahmed valitti kuitenkin tuomiostaan.

Göteborgin hovioikeus laski tänään 23.10. Ahmedin rangaistusta ja muutti käräjäoikeuden tuomion 18 vuodeksi vankeutta. Hovioikeuden tuomiosta voi valittaa vielä korkeimpaan oikeuteen.

23-vuotias entinen poikaystävä on kiistänyt koko ajan syyllisyytensä Wilma Anderssonin murhaan, vaikka Wilman pää löytyi piilotettuna hänen vaatekomerostaan ja matkalaukustaan. Muuta ruumista ei ole löydetty.

Koska muun muassa tytön kuolemaan johtaneen väkivallan laajuutta ei voitu tutkia, tuomioistuin katsoo, että ei ole erityisen raskauttavia olosuhteita, jotka oikeuttavat elinkautiseen. Sen sijaan hänet tuomitaan 18 vuodeksi vankeuteen.

– Käräjäoikeudessa on sovellettu vanhempaa lainsäädäntöä. Lainsäädännössä on tapahtunut muutos 1. tammikuuta 2020 alkaen, ja tuomio olisi voinut näyttää erilaiselta, jos tämä teko olisi tapahtunut vuodenvaihteen jälkeen, sanoo ylisyyttäjä Jim Westerberg.

Uhrien omaisille ja omaisuudelle aiheutuneiden vahinkojen osalta hovioikeus teki saman arvion kuin käräjäoikeus.

Aikaisempi uutinen asiasta:

Wilma Anderssonin entiselle poikaystävälle luettiin murhasyytteet

Aiheeseen liittyen