Ruotsi. Ampumalla haavoitettu mies löydettiin eilen 14.6. kello 18 tienoissa Skultunasta Västeråsin ulkopuolelta. Noin tunnin kuluttua tuli uusi hälytys ampumalla tapahtuneesta  murhayrityksestä Hammarbyssä Västeråsissa, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Molemmat miehet vietiin sairaalaan, jossa toiselle tehtiin hätäleikkaus. Poliisi ei sulje pois sitä, että tapahtumien välillä saattaa olla yhteys, lehdet kertovat.

– Me emme tiedä. Emme voi sulkea sitä pois, mutta emme tiedä. Työskentelemme kahden tapahtuman kanssa rinnakkain ja yritämme selvittää, mitä tapahtui. Mahdolliset yhteydet tutkitaan, sanoo poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl.

Sairaalaan viedyt miehet ovat 18–24-vuotiaita. Toinen on loukkaantunut vakavasti, mutta tilaa pidetään leikkauksen jälkeen vakaana. Toinen on lehtien mukaan loukkaantunut lievemmin.

Aftonbladetin tietojen mukaan toista miestä vastaan on jo aiemmin tehty murhayritys. Miestä ammuttiin elokuussa 2019 kotinsa ulkopuolella Västeråsissa. Hänen tilansa oli kriittinen ja häntä hoidettiin pitkään vakavista vammoista, mutta hän selvisi, kertoo Aftonbladet.

Poliisi ei halua kommentoida Aftonbladetin tietoja, mutta sanoo, että molemmat tapaukset luokitellaan murhayrityksiksi ja että he etsivät niiden väliltä mahdollisia yhteyksiä. Ketään ei ole pidätetty.

Kuva: SVT Nyheter.

Aiheeseen liittyen