Lounais-Suomi. Poliisi kertoo tutkivansa yön jäljiltä kahta tapon yritystä ja lukuisia muita väkivaltarikoksia Lounais-Suomen alueella.

Poliisi tutkii tapon yritystä ja törkeää pahoinpitelyä Turussa. Poliisi sai yöllä hieman ennen kello 01:tä ilmoituksen tappelusta Linnankadun ja Aurakadun risteyksessä. Paikalta tavattiin useita henkilöitä, joista kaksi oli saanut vammoja. Vakavammin loukkaantuneelle henkilölle poliisi antoi paikalla ensiapua. Sairaanhoitoyksikkö kuljetti uhrin yhteispäivystykseen. Toisen uhrin vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa.
Epäilty 17-vuotias mies pakeni paikalta, mutta hän ilmoittautui itse poliisille lauantaina puolilta päivin. Koska tutkinta on vasta alkuvaiheessa ja asianosaiset sekä todistajat ovat kuulematta, poliisi ei tässä vaiheessa kerro tekotapaa tai muita yksityiskohtia eikä tiedota asiasta enempää.

Samassa risteyksessä nujakoitiin uudelleen aamuyöllä neljän jälkeen. Poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan paikalla oli tapahtunut pahoinpitely. Tapahtumapaikalta tavattiin maassa makaava noin 20-vuotias mies, jota oli pahoinpidelty nyrkein ja potkimalla.  Hänet kuljetettiin sairasautolla yhteispäivystykseen. Poliisipartio otti lähistöltä kiinni kaksi noin 20-vuotiasta naista, joita epäillään tekijöiksi.

Paraisten keskustassa mieshenkilö riehui hotellissa ja pahoinpiteli hotellin henkilökuntaan kuulunutta naista lauantaina aamuyöllä. Paikalle hälytettiin sekä poliisi- että rajavartiolaitoksen partiot, mutta epäilty oli ehtinyt poistua hotellista. Hänet tavoitettiin myöhemmin Saaristotieltä ja otettiin kiinni. Nainen sai pahoinpitelystä lieviä vammoja.

Uudessakaupungissa tapahtui pahoinpitely puoli kolmen aikaan aamuyöllä. Tilanne oli alkanut Koulukadulla sijaitsevasta baarista, jossa asiakas oli heittänyt toista asiakasta tuolilla päähän. Tilanne jatkui myöhemmin kauppatorilla, jossa samainen mies uhkasi samaa asianomistajaa puukolla. Poliisi otti miehen kiinni ja toimitti poliisivankilaan.

Myös Porissa epäillään tapon yritystä. Noin 30-vuotiaan mieshenkilön epäillään puukottaneen toista miestä hengenvaarallisesti Eteläkauppatorilla aamuyöllä hieman ennen kello 02:ta. Uhri kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Poliisi otti epäillyn kiinni lähistöltä heti teon jälkeen ja hän on alustavassa puhuttelussa myöntänyt teon. Esitutkinta jatkuu viikonloppuna asianosaisten ja todistajien kuulemisella sekä teknisellä tutkinnalla.

Poliisi sai lisäksi Porissa ilmoituksen joukkotappelusta Siltapuistonkadulla hieman ennen klo neljää. Tapahtumapaikalla selvitettiin yhteensä viiden henkilön tappelua, joka oli ilmeisesti alkanut osapuolten keskinäisestä huutelusta. Poliisi otti paikalta kiinni kaksi henkilöä. Kolme henkilöä sai pahoinpitelystä lieviä vammoja.

Edellä mainittujen rikosten lisäksi poliisi tutkii useita yksityisasunnoissa yön aikana tapahtuneita väkivallantekoja, kertoo rikosylikomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisista.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen