Kuopio. Poliisi sai 19. – 20.2.2021 välisenä yönä noin puolen yön aikaan tehtävän Kuopion keskustassa sijaitsevaan ravintolaan. Ilmoituksen mukaan ravintolassa oli ammuttu yksi laukaus käsiaseella.

Tapahtumapaikkatutkinnassa ilmeni, että yhdellä ravintolan asiakkaalla oli ollut hallussaan luvaton käsiase. Asiakkaalla oli tullut suusanallinen riita hänen seurueessaan olevan toisen henkilön kanssa. Tilanne oli edennyt niin, että mies oli ottamassa hallussaan ollutta käsiasetta esille kun ase oli vahingossa lauennut. Laukaus osui häneen itseensä.

Myöhemmin poliisiasemalla selvisi, että mies oli loukkaantunut vahingonlaukauksesta ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon viime yön aikana.

Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena. Laiton ampuma-ase on takavarikoitu. Poliisin tiedon mukaan muilla ravintolassa olleille ei ole aiheutunut vaaraa tilanteesta. Poliisilla on hyvä käsitys tapahtumien kulusta eikä tilanteesta ole tarvetta tiedottaa enempää, toteaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Aiheeseen liittyen