lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Latujen pilaajat kuriin – tuore tieto laduilla kaahaavasta auttaa poliisia

Länsi-Uudenmaan poliisi on talven mittaan saanut yksittäisiä valvontapyyntöjä, joissa poliisin läsnäoloa toivotaan hiihtolatujen läheisyyteen. Laturaivon sijaan pyyntöjen taustalla on moottoriajoneuvoilla ajaminen laduilla, kertoo poliisi.

Julkisuudessa ja hiihtoharrastajien sosiaalisen median ryhmissä on talven aikana puhuttu siitä, että hiihtoladuilla on ajettu esimerkiksi mönkijöillä. Ajelun päätteeksi ladut ovat ajoittain jääneet käyttökelvottomaan kuntoon.

− Toistaiseksi poliisille on Länsi-Uudellamaalla tehty yksi rikosilmoitus vahingonteosta, joka tapahtui Oittaan ja Karhusuon välisellä ladulla. Joulukuun alussa hieman myöhempään illasta liikkeellä ollut hiihtäjä havaitsi laduilla juurikin mönkijällä ajaneen kaksikon, kertoo tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva rikosylikonstaapeli Jari Saarelainen.

Maastossa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla liikkuminen edellyttää 15-vuoden ikää ja maanomistajan lupaa

Komisario Hannu Kontola kertoo, että laduilla luvattomasti ajava ja ladut tahallaan ajamisellaan käyttökelvottomaksi tekevä kuljettaja voi syyllistyä vahingonteon lisäksi maastoliikennerikkomukseen. Kyseiset rikokset ovat asianomistajarikoksia.

− Maastossa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla liikuttaessa kuljettajan täytyy olla vähintään 15-vuotias ja hänellä on oltava maanomistajan lupa. Esimerkiksi Espoon kaupunki ei ole antanut lupaa moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla liikkumiseen omistamillaan maa-alueilla, Kontola sanoo.

Poliisi toivoo, että havainnot latuja pilaavasta tai vaaraa laduilla aiheuttavasta ajamisesta soitetaan saman tien hätänumeroon 112. Näin poliisipartio voi mahdollisuuksien mukaan saapua tehtävälle nopeastikin.

Jahtaisiko poliisi maijallaan sitten mönkijää pitkin latuja?

− Todennäköisesti ei. Sen sijaan meillä on käytössämme muita hyviä mahdollisuuksia, joilla voimme reaaliaikaisesti seurata ajoneuvon liikkeitä ja lähestyä sitä sitten oikealla hetkellä, Kontola toteaa.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT