lauantai, 22 kesäkuun, 2024

Liikennerikoksien ja pahoinpitelyjen lisäksi muutama varkaustapaus viikonloppuna Pohjanmaalla

Pohjanmaa. Suurin osa poliisin tehtävistä liittyi rattijuopumuksiin ja pahoinpitelyihin, mutta kokonaisuudessaan viikonloppu oli tavanomainen. Pohjanmaan poliisi hoiti kaiken kaikkiaan 532 tehtävää viikonlopun aikana. Yhteensä 20 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 17 henkilöä oli kiinniotettuna rikosperusteisesti, tiedottaa POhjanmaan poliisilaitos.

Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt aiheuttivat poliisille suuren osan viikonlopun tehtävistä, polttoainevarkauden ja muutaman polkupyörävarkaan lisäksi.

Liikennerikokset

Normaalin tapaan poliisin tutkittavaksi tuli rattijuopumuksia eri puolilta Pohjanmaata. Viikonlopun aikana tavoitettiin 20 rattijuopumusepäilyä, joista 11 kappaletta törkeitä rattijuopumuksia. Seitsemässä tapauksessa epäillään kuljettajan ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kirjattiin kaksi rikosilmoitusta.

Lauantai-iltana, miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Seinäjoella. Mies ajoi henkilöautolla 157 km/h Pohjan valtaväylällä, tieosuudella missä suurin sallittu nopeus on 100 km/h.

Mies epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Pietarsaaressa. Mies kuljetti lauantai-iltana henkilöautoa Pietarsaaren keskustassa alkoholin vaikutuksen alaisena aiheuttaneen ajon aikana useita konkreettisia vaaratilanteita muun muassa kolaroimalla pysäköityyn autoon.  Mies otettiin kiinni ja puhalsi ajon jälkeen alkometriin tuloksen 1,04 mg/L.

Vaasan Sundomissa, henkilöauto suistui tieltä sunnuntaiaamuna. Kaksi nuorta olivat ajautuneet ojaan ja omin avuin päässeet kotiin. Poliisipartion ansiokkaan toiminnan ansiosta heidät löydettiin ja poliisi selvittää kuka autoa on ajanut. Tutkinnan rikosnimikkeinä on tällä hetkellä mm. törkeä rattijuopumus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen perjantai-iltana Perhossa. Mies oli käynyt autolla kaupassa ilman voimassaolevaa ajo-oikeutta ja puhalsi ajon jälkeen alkometriin lukeman 1,11 mg/L.

Hirvieläinkolareita sattui kaksi kappaletta viikonlopun aikana​​​​​​​

Viikonlopun pahoinpitelytapaukset

Eriasteisia pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli viikonloppuna tutkittavaksi 11 kappaletta, joista viisi oli tapahtunut yksityisillä paikoilla. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla tai ravintoloiden läheisyydessä.

Valvonnassa paljastui 13 huumausaineisiin liittyvää rikosta

Kyseessä oli pääasiassa huumausaineiden käyttö, hallussapito sekä ajoneuvon kuljettamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Eniten tapauksia oli Vaasassa ja Seinäjoella.

Viikonloppuna poliisi kirjasi neljä ilmoitusta varkaudesta

Nuoret miehet olivat lauantai-iltana anastaneet polttoainetta kuorma-auton tankista Kruunupyyssä. Tekijät lähtivät autolla pakoon ja jäivät kiinni valppaitten kyläläisten johdosta. Autosta löytyi polttoainekanistereita ja sähköpumppu. Neljä miestä otettiin kiinni epäiltynä rikoksesta. Auton kuljettaja oli ajokiellossa ja kotietsinnässä miehen asunnosta löytyi tarvittavat välineet kannabiksen kasvatusta varten. Poliisi tutkii tapausta nimikkeillä varkaus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja huumausainerikos.

Vaasassa, miehen epäillään syyllistyneen varkauteen anastamalla Trek-merkkisen polkupyörän perjantai-iltana. Mies oli poistunut polkupyörällä kaupasta ja jäi silminnäkijän avulla kiinni. Polkupyörä otettiin mukaan Vaasan pääpoliisiasemalle. Toinen ilmoitus varkaudesta koski varastettua Giant Trance x 29-polkupyörää. Polkupyörä varastettiin asunnon pihasta Seinäjoella. Epäilty ei ole vielä tiedossa. ​​​​​​​

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT