tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisi varoittaa käteistä pyytävistä tuntemattomista ihmisistä Oulussa

Oulu. Poliisi on saanut syksyn aikana useita ilmoituksia tuntemattomista miehistä, jotka pyytävät kaupungilla liikkuvia ihmisiä antamaan heille käteistä Oulussa. Miehet ovat väittäneet, että he ovat unohtaneet, hukanneet tai jättäneet lompakkonsa jonnekin. Sen jälkeen yksi miehistä on pyytänyt uhria antamaan hänelle käteistä, kun hän on ensin siirtänyt rahaa uhrin pankkitilille. Hän on todistanut uhrille tehneensä tilisiirron, jolloin osa uhreista on nostanut pankkitililtään käteistä ja antanut ne miehelle. Tuntemattoman miehen rahat eivät kuitenkaan ole siirtyneet uhrien pankkitileille, kertoo poliisi.

Jos tuntematon ihminen painostaa sinua antamaan hänelle rahaa, soita hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112. Paina mieleesi tai kirjoita ylös rahaa pyytävän ihmisen tuntomerkit sekä sen ajoneuvon rekisteritunnus, jolla hän liikkuu.

Tee rikosilmoitus, jos sinulta on huijattu käteistä tai olet antanut tuntemattomille käteistä painostuksen alla. Ilmoita asiasta poliisille, vaikka teosta olisi kulunut jo kauan aikaa, opastaa poliisi.

Poliisi tutkii tapauksia petoksina, lievinä petoksina ja petoksen yrityksinä.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT