Tampere. Maahanmuuttovastaisesta toiminnastaan ja lausunnoistaan tunnetulle Marco de Witille luetaan tänään 16.3.2021 Pirkanmaan käräjäoikeudessa syytteet useista törkeistä ja perusmuotoisista kunnianloukkauksista, kertoo MTV uutiset.

Kyse on erittäin laajasta nettisolvauskokonaisuudesta, jossa de Wit on kirjoitellut virkamiehistä kyseenalaisia ja solvaavia tekstejä. Niitä hän on julkaissut internetissä, ja pääasiassa omalla laitonlehti.net-sivustollaan. Kyse on ollut niin sanotusta maalittamisesta.Jutussa on peräti 20 asianomistajaa, joiden kunniaa de Wit on syytteiden mukaan loukannut. Heidän joukossaan on muun muassa tunnettuja poliiseja, käräjätuomari ja syyttäjä.

MTV Uutisten tietojen mukaan monetkaan asianomistajista eivät olisi itse halunneet lähteä oikeuteen eivätkä he vaatineet syytteiden nostamista.

Syyttäjä kuitenkin katsoi, että asiassa täyttyy erittäin tärkeä yleinen etu, ja sen vuoksi syyttäjä nosti syytteet jutussa. Myös valtakunnansyyttäjänvirasto oli mukana valmistelemassa juttua juuri sen vuoksi, että asiassa täyttyy erittäin tärkeä yleinen etu.

Toistaiseksi jutun syyttäjä Hannu Koistinen ei avaa tiedotusvälineille tarkemmin sitä, millä tavalla jutussa täyttyy erittäin tärkeä yleinen etu.

MTV Uutisten tietojen mukaan De Witin juttu on Suomen ensimmäisiä, jossa törkeästä kunnianloukkauksesta nostetaan syyte sillä perusteella, että erittäin tärkeä yleinen etu sitä vaatii.

Törkeiden kunnianloukkausten ja kunnianloukkausten lisäksi de Witiä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

Oikeudenkäyntiin on varattu useita päiviä kolmella eri viikolla.

Aiheeseen liittyen