keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Mellakka eritrealaisella kulttuurifestivaalilla Tukholmassa – poliisia heitelty kivillä

Ruotsi. Levottomuuksia puhkesi torstai-iltapäivänä 3.8. eritrealaisella kulttuurifestivaalilla Tukholman Järvafältetillä, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Päivän aikana juhlakentällä pidettiin eritrealaista festivaalia ja samaan aikaan oli hallinnon vastustajien yleiskokous Eritrean festivaaleja vastaan Järvabadetin parkkipaikalla.

Mielenosoituksen yhteydessä puhkesi poliisin mukaan rähinöintiä ja väkivaltaisia mellakoita. Suuri joukko ihmisiä on joutunut myös yhteenottoihin poliisin kanssa, kertoo Aftonbladet.

SVT:n mukaan poliisi tutkii parhaillaan väkivaltaista mellakkaa, tuhopolttoa ja vakavaa sinisen valon sabotaasia. Noin sata ihmistä on pidätetty.

– Täältä näkee vain savua ja tulta, kertoo SVT:n toimittaja Kovan Alshawish paikan päältä kuvaillessaan tilannetta festivaalialueella.

Aftonbladetin saamien tietojen mukaan tässä vaiheessa seitsemää ihmistä hoidetaan sairaalassa. Neljä on saanut vakavia vammoja.

Väkivallan yhteydessä poliisia on heitelty kivillä. Poliisi ei toistaiseksi halua kommentoida, onko loukkaantuneita.

– En osaa sanoa siitä mitään, se on terveydenhuoltojärjestelmän kysymys poliisin tiedottaja, Towe Hägg sanoo lehdelle

Mellakoivien ihmisten kerrotan olevan naamioituneita ja varustautuneen kepeillä.

Aftonbladetin mukaan Järvan mellakan vuoksi E18-tiellä on suuria liikennehäiriöitä. Tapahtumapaikalta näkyy paksua palojen savua. Ihmisten on nähty pysäyttävän autoja tiellä.

– Tiellä on täydellinen liikennepysähdys ja poliisihelikopteri leijuu yläpuolella, kertoo todistaja Aftonbladetille.

– Täydellistä anarkiaa, en ole koskaan nähnyt näin paljon poliiseja koko elämäni aikana, sanoo E18:lla ollut Oskar Malmsten SVT:lle.

Kuvat: Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT