torstai, 29 helmikuun, 2024

Miestä ammuttiin pubissa Västeråsissa – useita laukauksia, ihmiset heittäytyivät lattialle

Ruotsi. Västeråsin keskustassa sijaitsevassa Pitcher’s-ravintolassa ammuttiin useita laukauksia joulupäivänä. Yksi henkilö haavoittui, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Ammuskelu tapahtui 25.12. hieman kello 21 jälkeen. 30-vuotias mies löydettiin loukkaantuneena. Hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalaan. Mies sai hengenvaarallisia vammoja, ja hänet leikattiin kiireellisesti, kertoo SVT.

Tapauksen silminnäkijä on kertonut sanomalehdille, että ravintolassa ammuttiin viisi laukausta. Muut asiakkaat suojautuivat heittäytymällä lattialle tai pakenemalla ravintolasta.

Laukausten varsinaisen kohteen lisäksi kenenkään muun ei tiedetä ammuskelussa loukkaantuneen.

– Tämä on kauheaa, mutta siihen tottuu, että ammuskelut ovat tulleet normaaleiksi.  Ero on suuri verrattuna siihen, miten elämä oli kymmenen, viisitoista vuotta sitten. Nyt toivon vain, että kaikki muut asiakkaat ovat kunnossa, sanoo haastateltu Hugo Rödlund SVT:lle.

Sekä poliisi että vartijat olivat yöllä Västeråsin sairaalan päivystyksen ulkopuolella turvaamassa tiloja, joissa ammuttua miestä hoidettiin, kertoo Aftonbladet.

Aukio, jossa Pitchers ja useat muut pubit sijaitsevat, oli yöllä eristettynä. Meneillään oli laaja poliisioperaatio, kun tekijää metsästettiin. Poliisi tarkasti autoja E18-tiellä, Ja suoritti etsintää koirapartioilla ja droneilla.

Puoleen yöhön mennessä ketään ei ollut vielä pidätetty. Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhan yrityksestä ja vakavasta aserikoksesta, lehdet toteavat.

Kuva: SVT Nyheter.

Toinen ampuminen tunnin kuluttua

Hieman yli tunnin kuluttua pubiammuskelusta tuli hälytys toisesta ammuskelusta Västeråsissa, tällä kertaa Erikslundissa. Loukkaantuneita ei löytynyt, mutta paikalta saatujen tietojen perusteella poliisi vahvistaa, että laukauksia ammuttiin.

Poliisi ei vielä osaa sanoa, onko tapahtumien välillä yhteyttä, toteaa Aftonbladet.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT