lauantai, 2 maaliskuun, 2024

Poliisilla rauhallinen joulunaika Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen poliisin joulunaika 2023 on hälytystehtävien määrällä mitattuna ja yleisilmeeltäänkin ollut verraten rauhallinen. Aattoaamun ja Tapaninpäivän aamun välinen hälytystehtävämäärä jää noin 500 tehtävän tasolle. Viime vuoden vastaavana aikana tehtäviä oli noin sata enemmän, raportoi poliisi.

Tehtävistä noin 60 on ollut kotihälytyksiä, osuuden noudattaessa viime vuosien määrää.

Julkisten paikkojen häiriökäyttäytymisiä on ilmennyt, mutta maltillisesti. Ravintolaympäristö on ollut pääasiassa rauhallinen. Poikkeuksena tästä mainittakoon Salo, jossa poliisin säilöönottotilat täyttyivät riehakkaista ravintola-asiakkaista joulupäivän iltana.

Liikenteeseen liittyvät tehtävät ovat ajoittuneet usealle päivälle. Jouluun liittyvää liikennettä on ollut, ja ajo-olosuhteetkin ovat olleet paikoin haastavat. Vahinkoryppäitä ei ole viikonlopun aikana päässyt syntymään, lukuun ottamatta kesärenkaiden käytöstä aiheutunutta viiden auton kolaria Turussa perjantaina.

Paluuliikenteen valvonta on käynnistynyt jo Tapaninpäivän aamuna. Valvonta jatkuu iltamyöhään. Ajokunnosta ja ajoneuvon kunnosta kannattaa pitää huolta tietysti muutenkin.

Rattijuoppoja on joulusydännä tavattu hiljaisesta liikenteestä muutamia, kertoo poliisi.

Joillekin joulun aika on ollut ikävä. Poliisin partiot ovat suorittaneet useita tarkastustehtäviä ihmisten yksinäisyyteen, pahoinvointiin tai tavoittamattomuuteen liittyen. Kaikkiaan 25 ihmistä on joulun pyhien aikaan jouduttu ottamaan säilöön. Kuolemansyyn tutkintaa on tehty seitsemässä tapauksessa.

Rikostutkijoita ovat akuutisti työllistäneet lähinnä eri asteisiin väkivaltarikoksiin liittyvät esitutkinnat.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT