perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Mitä kohkaamista siinä on, jos poliisi hoitaa hommiaan?

Helsingin keskustassa järjestettiin lauantaina 3.9. iltapäivällä Elokapina-niminen mielenosoitus.

Helsingin poliisi kävi ennen Elokapina-mielenosoitusta järjestäjän kanssa keskustelun mielenosoituksen suunnitellusta kulusta. Järjestäjän kanssa sovitun mukaisesti kulkueen oli tarkoitus matkata Rautatieasemalta Kaisaniemen kautta Hakaniemeen.

Käydystä keskustelusta poiketen noin 150 henkilön joukko teki tiesulun Unioninkadulle  klo 13 maissa. Osa heistä oli kytkettynä toisiinsa ketjuin ja lukoin ja muutama kiinnittyneenä jollaveneeseen. Osa siirtyi Unioninkadulta vilkasliikenteiselle Kaisaniemenkadulle noin klo 16.15 sulkien ajoradan, jolloin liikenne sielläkin pysähtyi. Unioninkadulla poliisi antoi joukon olla liikenteen tukkona parin tunnin ajan.

Kun osa ryhmästä irtautui vilkasliikenteiselle Kaisaniemenkadulle, tilanteessa oli tehtävä uusi riskiarvio, kertoo apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoinen. Mielenosoitukseen liittyvissä tehtävissä oli neljän tunnin ajan ollut 24 partiota kiinni. Lauantain alkuillan muita hälytystehtäviä alkoi olla jonossa, hän kertoo uutisvälineille.

Kun kaunis puhe ja käskyt eivät tehonneet, poliisi alkoi toimia kuten poliisin kuuluu.

Tästä on saatu aikaiseksi mahdoton kohkaaminen aina sisäministeriä myöten. Kun kyseessä oli tiedotusvälineille mieleinen mielenosoitus, niin jokainen tuutti on täyttynyt asiasta ja lähes jokaista ”lakiasiantuntijaa” on kohtapuoleen asiasta haastateltu.

Suomen poliisi on toistaiseksi kyennyt hoitamaan työtään siitä huolimatta, että siihen sisältyy monenlaisia paineita ulkopuolelta. Kansa vaatii, että rosvot pitäisi saada nopeasti kiinni. Näin siitäkin huolimatta, ettei heistä esimerkiksi enää sovi antaa niitä tuntomerkkejä, jotka sitä kiinnisaantia usein oleellisesti auttaisivat.

Suomessa ei vielä kovin usein räjähtele, eikä ihmisiä ammuta kaduille joka päivä, kuten jossakin muualla, eikä niin kovinkaan kaukana, nykyään tapahtuu. Jos haluamme näin olevan jatkossakin, annetaan poliisin tehdä työnsä, eikä sotketa siihen minkään populan poliittisia intohimoja.

Mainittakoon, että Tiilenpää ei ole poliisi, vaan ihan tavallinen siviilihenkilö.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT