Kuopio. Poliisipartio oli ajamassa maanantai-iltana noin kello 19 aikaan Kuopion kohdalla VT 5:llä kohti etelää. Partio oli matkalla kiireelliselle tehtävälle, minkä vuoksi poliisiautossa oli kytkettynä hälytysvalot ja -äänet. Moottoritiellä partion eteen tuli moottoripyörä, joka ei antanut partiolle esteetöntä kulkua, vaikka kuljettajalla oli monta kertaa mahdollisuus väistää toiselle kaistalle.

Lopulta partio yritti ohittaa moottoripyörän oikeanpuoleisen kaistan kautta, mutta moottoripyörä vaihtoi myös samalle kaistalle poliisiauton eteen. Moottoripyörä poistui lopulta moottoritieltä Pitkälahden rampista. Partion alkuperäisen tehtävän peruunnuttua partio kääntyi Suonenjoen rampilta takaisin kohti Kuopiota ja havaitsi saman moottoripyörän ajavan heitä vastaan kohti etelää.

Partio kääntyi moottoripyörän perään ja yritti pysäyttää sen kuljettajan ajokunnon tarkistamista varten. Moottoripyörä lähti kuitenkin välittömästi partiota karkuun ja partio menetti siihen näköyhteyden. Moottoripyörä löytyi lopulta Leppävirralta yksityisasunnon parkkipaikalta ja sen kuljettajaksi epäilty kuopiolainen 24-vuotias mies asunnon sisältä. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Tämän lisäksi häntä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, koska hän oli entuudestaan ajokiellossa. Kuljettajan ei epäillä olleen alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alainen.

Aiheeseen liittyen