Pellosniemellä 13.2.2018 tapahtuneen törkeän tuhotyön esitutkinta on jatkunut. Poliisi on suorittanut paikalla teknistä rikospaikkatutkintaa ja puhuttanut talon asukkaita illan tapahtumista. Poliisin tapahtumapaikkatutkinta saadaan valmiiksi torstain kuluessa ja talon asukkaat pääsevät hakemaan tavaroitaan. Pari huoneistoa joudutaan mahdollisesti pitämään eristettyinä tutkinnan turvaamiseksi.

Rikoksesta epäiltynä on pidätetty vuonna -91 syntynyt mikkeliläinen mies. Hänen kuulustelunsa suoritettiin torstaina ja hänen mahdollisesta vangitsemisestaan päätetään perjantain kuluessa.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä tuhotyönä, missä tunnusmerkistön mukaan tekijä sytyttää tulipalon siten, että se aiheuttaa suurelle ihmismäärälle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Poliisin käsityksen mukaan nyt kyseessä olevassa tapauksessa on konkreettisesti vaarannettu parinkymmenen ihmisen henki tai terveys. Lopullinen rikosnimeke varmistuu esitutkinnan ja syyteharkinnan jälkeen.

Tapauksen esitutkinta hoidetaan Itä-Suomen poliisilaitoksen Mikkelin poliisiasemalla.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen