tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Poliisi paljasti Aleksis Kiven kadun juhannusmurhan tekotavan

Aleksis Kiven kadulla tapahtuneen murhan tekoajankohdaksi selvisi poliisin esitutkinnassa myöhäisilta juhannusaattona. Epäilty 53-vuotias nainen ja uhri olivat tavanneet sattumalta Sörnäisissä noin tunti ennen tapahtuma-asunnolle saapumistaan. Teko oli tapahtunut pian asunnolle saapumisen jälkeen.

– Epäillyn kertoman mukaan tekoa oli edeltänyt lyhyt riita, joka eteni nopeasti väkivallan käyttöön. Teossa oli käytetty teräasetta ja uhri oli yrittänyt puolustautua hyökkäykseltä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Tekonsa jälkeen epäilty oli anastanut myös uhrin omaisuutta, jonka hän oli kuitenkin pian hävittänyt. Teolleen epäilty ei ole kyennyt selvittämään varsinaista motiivia.

– Teon jälkeen epäilty poistui paikalta lähistöllä olevaan omaan asuntoonsa, jossa hän kertoo jatkaneensa kotielämäänsä kiinniottopäivään saakka. Epäilty ei kuulunut uhrin lähipiiriin. He asuivat samalla asuinalueella, jonka piirissä olivat toisiaan aiemmin satunnaisesti tavanneet, Kanth jatkaa.

Teko paljastui juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Teon paljastumishetkellä epäillystä ei ollut mitään tietoa. Viimeisin havainto uhrista elossa oli juhannusaattoillalta. Poliisin tutkinta eteni ripeästi sen jälkeen, kun kansalaisilta saaduilla havainnoilla ja alueen valvontatallenteilla oli kyetty kartoittamaan uhrin aattoiltaisia liikkeitä, sekä hänen kanssaan tekemisissä olleita henkilöitä. Epäilty ei ollut poliisille ennalta tuttu.

Epäilty on vangittu 6.7. Helsingin käräjäoikeudessa.

Nainen otettu kiinni Aleksis Kiven kadun juhannusmurhasta

Poliisi pyytää havaintoja juhannuksena surmatusta henkilöstä

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT