torstai, 25 heinäkuun, 2024

Poliisi turvaa festariviikonlopun kulkua Turussa – vesi- ja ilmatilaa rajoitetaan

Turku. Lounais-Suomen poliisi on läsnä ja turvaa yleistä järjestystä Ruisrock-viikonloppuna Turussa. Poliisi valvoo tänä vuonna lisäksi Turun keskustan ja Ruissalon välistä liikennettä.

Poliisi on näkyvästi läsnä Turun keskustassa ja Ruisrockin tapahtuma-alueella tulevana festariviikonloppuna. Tänä vuonna poliisi valvoo tehostetusti keskustan ja Ruissalon välistä liikennettä. Poliisin tarkkailussa on erityisesti taksiliikenne, mikä on perinteisesti Ruisrockin aikaan vilkasta.

Taksiliikennevalvonnassa poliisi kiinnittää huomiota muun muassa kuljettajien lupa-asioihin sekä liikennesääntöjen noudattamiseen.

– Aiempina vuosina olemme joutuneet puuttumaan esimerkiksi joidenkin taksinkuljettajien koviin ylinopeuksiin keskustan ja Ruissalon välillä, kertoo komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Poliisi valvoo myös polkupyörä- ja sähköpotkulautaliikennettä

Autoliikenteen lisäksi poliisi valvoo tehostetusti myös pyöräilijöiden ja sähköpotkulautailijoiden liikennekäyttäytymistä Ruissalon suuntaan menevillä tieosuuksilla.

– Poliisi toivoo, että myös kaksipyöräisillä liikenteessä olevat festarivieraat kiinnittäisivät erityistä huomiota liikenneturvallisuuteen niin meno- kuin paluumatkoilla, Luotonen sanoo.

Hän muistuttaa, että päihteet eivät kuulu liikenteeseen millään kulkuneuvolla.

– Päihtymys tai väsymys eivät saa haitata pyörän tai sähköpotkulaudan turvallista kuljettamista. Tankojuopumus toteutuu esimerkiksi tilanteessa, jossa päihtynyt pyöräilijä törmää toiseen tienkäyttäjään, Luotonen muistuttaa.

Vesiliikenteen ja ilmatilan rajoituksia Ruissalossa

Lounais-Suomen poliisi muistuttaa Ruisrock-festivaalin ajan, perjantaista sunnuntaihin voimassa olevista lentokielto- ja vesiliikennerajoituksista. Tänäkin vuonna vesiliikennettä rajoitetaan turvallisuussyistä Ruissalon Kansanpuiston edustalla.

– Tapahtuman aikana on kiellettyä ankkuroitua merkityllä väylällä ja sen läheisyydessä. Myös vesikulkuneuvon hetkellinen pysäyttäminen tai edestakainen tarpeeton ajo on kiellettyä, Luotonen huomauttaa.

Poliisi, rajavartiolaitos ja tapahtumajärjestäjä valvovat yhdessä vesiliikennerajoitusten noudattamista.

Lisäksi Ruissalon Kansanpuistoon kilometrin säteelle tapahtuma-alueesta on määrätty drone-lentokieltoalue. Kielto on voimassa perjantaina 5. heinäkuuta kello 12 alkaen, ja se päättyy sunnuntaina 7. heinäkuuta kello 24.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT