Ilmajoki. Pohjanmaan poliisille tuli ilmoitus maanantaina 21.12. Ilmajoelta limsapullopommin heittämisestä paikalliseen pizzeriaan. Tapahtumapaikalla selvisi, että limsapullopommien heittelyt ovat alkaneet jo lauantaina 19.12. Tapahtumapaikalta oli nähty tuolloin poistuneen juosten kolme alaikäiseltä näyttävää lasta. Maanantaina tapahtuma toistui uudelleen, jolloin tekijänä oli ollut nuori poika.

Poliisi tavoitti maanantai-iltana tuntomerkkeihin sopivan pojan. Alustavan tutkinnan perusteella rikolliseen tekoon epäillyt ovat alle 15-vuotiaita. Poliisi jatkaa asian esitutkintaan sen selvittämiseksi, onko asiassa syytä epäillä tekoon yli 15-vuotiasta, sekä asianomistajalle mahdollisesti aiheutetun vahingon.

Alustavien tietojen perusteella kyse on todennäköisesti limsapullopommista, eli limsapulloon on laitettu muita aineita, joka saa aikaiseksi kemiallisen reaktion ja pullo räjähtää.

Poliisi kehottaa jälleen kerran vanhempia muistuttamaan omatekoisten pommien vaarallisuudesta. Räjähtäessään pommit voivat aiheuttaa vaaraa niin sivullisille, kuin tekijälle itselleen.

Koska tapauksessa on kyse alle 15 vuotiaista lapsista, poliisi ei tiedota asiasta enempää. Paikallisille lastensuojeluviranomaisille on ilmoitettu asiasta ja asian käsittely jatkuu siellä.

Aiheeseen liittyen