lauantai, 24 helmikuun, 2024

Poliisi varoittaa jälleen Omaveron nimissä tulevista huijausviesteistä

Itä-Suomen poliisi on aiemmin kuluvana vuonna tiedottanut tapauksista, joissa asianomistajille on tullut tekstiviesti, joka vaikuttaisi Oma Veron lähettämältä. Viestissä on ollut linkki, johon on täytynyt täyttää verkkopankkitunnukset. Verkkopankkitunnusten syöttämisen jälkeen tunnukset ovat päätynyt rikollisten käsiin ja asianomistajat ovat hetken kuluttua huomanneet pankkitiliensä tyhjentyneen.

Poliisin tietoon on tullut edelleen vastaavia tapauksia, joten pyydetään tarkkuutta siihen, mihin verkkopankkitunnuksia syötetään. Verkkopankkitunnuksia ei tule syöttää minkäänlaisiin linkkeihin.

Jos kuitenkin tunnukset ovat ehtineet joutua vääriin käsiin, tulisi välittömästi soittaa oman pankin korttien sulkunumeroon (esim. 020333). Numerosta saa suljettua myös verkkopankkitunnukset.

1 KOMMENTTI

  1. Onko tosiaan vielä pankkeja, noin vain rahat lähtee. Pankki jota käytän, ensin annan tunnusluvun, salasanan ja listalta numeron, niin vielä sen jälkeen tulee tekstiviesti, jonka numerosarja pitää kirjoittaa ennen kuin verkkopankki avautuu.
    Ei tunnetusta tilisiirrosta,ensin pitää pitää antaa listalta koodi ja tekstiviestillä tuleva koodi, ennen kuin raha lähtee,

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT