Oulun poliisilaitos varoittaa pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista ja kehottaa olemaan tarkkana.

Oulun poliisilaitoksen alueelta on tullut viikonlopun aikana poliisin tietoon useampi tapaus, jossa on pankin valesivun kautta huijattu tai yritetty huijata rahaa. Poliisi kehottaa ihmisiä olevaan tarkkana verkossa asioidessaan. Verkkosivusto saattaa näyttää erehdyttävästi täysin aidolta pankin sivustolta.Tarkista, että hoidat pankkiasioista varmasti oikean sivuston kautta.  Erityisesti kannattaa tarkistaa osoitteen oikeellisuus, jos menet pankin sivuille hakukoneen kautta.

Nopealla reagoinnilla voidaan minimoida vahingot

Paras keino ehkäistä rikoksia on levittää tietoisuutta huijauksista ja keskustella asiasta oman lähipiirin kanssa. Jos herää epäily siitä, että on joutunut huijatuksi, on tärkeää reagoida välittömästi. Ripeät alkutoimenpiteet parantavat poliisin mahdollisuuksia saada rahat palautettua sekä rikolliset kiinni.

– Kaikki kulunut aika auttaa rikoksentekijää ja hankaloittaa uhrin tilannetta. Varat siirtyvät eri tilien kautta nopeassa tahdissa Suomesta myös ulkomaille, jolloin poliisin tutkinnan työ hankaloituu, rikosylikomisario Janne Koskela kertoo.

Ensimmäiseksi tulee ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin ja kertoa huijausepäilystä. Pankkia tulee pyytää palauttamaan kaikki rahasiirrot ja sulkemaan tilit.

Jos et ole täysin varma verkkopankin sivustosta tai tunnistuspyynnöstä, niin muista seuraavat:

1. Älä klikkaa
2. Älä anna
3. Älä luovuta, neuvoo Oulun poliisi.

Aiheeseen liittyen