Espoo. Junaradalle laitettu iso kivi aiheutti huomattavat omaisuusvahingot lähijunaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Leppävaaran ja Kilon välisellä rataosuudella. Junassa oli matkustajia, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

– Tällainen junaliikenteeseen kohdistunut teko on erittäin vakavaa ja voi pahimmillaan aiheuttaa kuolonuhreja. Myös vahingontekijä on suuressa hengenvaarassa ollessaan rataosuudella, jossa junien nopeudet voivat olla suuriakin. Lievimmilläänkin tekijä tai tekijät joutuvat korvaamaan junalle ja raiteille aiheutuneet vahingot, jotka tässäkin tapauksessa saattavat olla kymmeniä tuhansia euroja, kertoo rikoskomisario Petri Launiainen.

Tekoa tutkitaan Espoon poliisiasemalla ja nimikkeinä ovat tällä hetkellä liikenteen häirintä ja törkeä vahingonteko. Poliisi pyytää havaintoja mahdollisista tekijöistä, jotka ovat liikkuneet Leppävaaran ja Kilon välisen rataosuuden luona viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Havainnot voi ilmoittaa osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai vihjepuhelimeen p. 0295 413 031 (puhelinvastaaja).

Aiheeseen liittyen