lauantai, 9 joulukuun, 2023

Seitsemän tuhopolttoa Tukholmassa yön aikana – liittyvät jengiväkivaltaan

Ruotsi. Syttyvää nestettä epäillään heitetyksi yöllä neljään omakotitaloon ja kolmeen kerrostaloon eri puolilla Tukholman aluetta ja sytytetetyn sitten palamaan, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet

Tulipalot syttyivät 10.10. yöllä puolentoista tunnin sisällä Tukholman alueella.

Ensimmäinen tulipalo syttyi klo 01.18 Huddingen Glömstassa sijaitsevassa omakotitalossa, jota seurasi toinen tulipalo omakotitalossa Flemingsbergissa vain kolme minuuttia myöhemmin.

Klo 01.35 Enskededalenissa sijaitseva talo syttyi tuleen myös sen jälkeen, kun tulenarkaa nestettä lensi julkisivua vasten.

– Kahdessa ensimmäisessä tulipalossa ei tapahtunut suuria vahinkoja, mutta Enskededalenissa asukkaat onnistuivat sammuttamaan palosta näkyvän osan, mutta kävi ilmi, että tuli oli levinnyt alakerran rakenteisiin niin, että talo on nyt asumiskelvoton, Tukholman poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl kertoo SVT:lle.

Hieman yli tunnin kuluttua syttyi tulipalo Södertäljessä sijaitsevassa talossa ja minuuttia myöhemmin kerrostalon rappukäytävästä Jordbrossa Haningessa.

Vain kymmenen minuuttia myöhemmin, kello 02.52, samalla alueella sijaitsevan toisen kerrostalon porraskäytävä sytytettiin tuleen.

Vähän ennen neljää aamulla poliisi sai hälytyksen uudesta tuhopoltosta, tällä kertaa Vällingbyn Råckstassa sijaitsevassa kerrostalossa.

– Kun saimme hälytyksen tapahtumasta, asukkaat olivat reagoineet pamaukseen, mutta voimme vahvistaa, että kyseessä ei ole räjähdys. Porrashuoneessa oli kuitenkin paljon savua, joten useat ihmiset hengittivät savua ja ambulanssi tarkasti heidät, Daniel Wikdahl kertoo SVT:lle.

Rikosluokitukset ovat tällä hetkellä tuhopoltto ja tuhopolton yritys, eikä poliisi voi sanoa, liittyvätkö tulipalot toisiinsa ja onko sytyttäjistä epäiltyjä.

– Valitettavasti en voi tällä hetkellä kommentoida sitä, mutta epäilemme varmasti, että ainakin osalla niistä on jonkinlainen yhteys, Daniel Wikdahl sanoo.

– Minun on vaikea kuvitella olevan puhdasta sattumaa, että niin monta tulipaloa syttyy yhtä aikaa ja kaikissa tapauksissa näyttää siltä, että talojen päälle on heitetty palavaa nestettä joka on sitten sytytetty, Daniel Wikdahl sanoo.

Useimmissa taloissa asukkaat olivat kotona, kun tekijät sytyttivät kodin tuleen.

Tulipalojen epäillään liittyvän Tukholmassa meneillään olevaan väkivalta-aaltoon.

Tämä oli toinen yö peräkkäin, kun Tukholman alue on ollut alttiina tuhopoltoille. Maanantain vastaisen yön aikana tulipalojen epäillään syttyneen samalla tavalla kerrostalossa Hässelbyssä ja omakotitalossa Huddingessa.

Huolestuttaako viranomaisia nyt, onko kyseessä rikollisten uusi toimintatapa ampumisten ja räjähdysten jälkeen, kysyy Aftonbladet

– Luonnollisesti myös meillä on samantyyppisiä kysymyksiä ilmassa. Tarkoittaako se nyt muutosta siihen, miltä tämäntyyppinen rikollisuus yleensä on näyttänyt, vai onko kyseessä vain tämä yö, Daniel Wikdahl sanoo lehdelle.

Kuva: Aftonbladet.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT