Lahti. Parikymppinen tavakseen näpistysrikoksia tekevä mies pisti painiksi kaupan vartijan kanssa tiistaina 20.7. puolen päivän aikoihin Lahden keskustassa. Mies oli näpistänyt kaupasta olutta noin kahden euron arvosta, jonka jälkeen hän lähti juoksemaan vartijaa karkuun.

Vartija sai näpistelijän kiinni juoksukilpailun jälkeen. Vartijan lähtiessä kuljettamaan miestä takaisin kauppaan, hän alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja tilanne meni painiksi. Näpistelijä pääsi karkuun, mutta hänet saatiin kiinni vartijan kollegoiden avustamana. Nuoren miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen. Hänet vietiin putkaan odottamaan tutkintatoimia.

Päästyään illalla putkasta mies meni taas Vapaudenkadulla sijaitsevaan markettiin ja otti  hyllystä olutta ja energiajuomatölkin hieman yli kahden euron arvosta. Hän käveli  kassalinjojen läpi maksamatta tuotteita ja havaitessaan vartijan, alkoi jälleen takaa-ajojuoksukilpailu.

Juoksukilpailun aloitti vartija ja sitä jatkoi valpas ja erittäin nopea kansalainen. Hän seurasi näpistelijää antaen samalla hätäkeskukseen tietoja pakenevasta miehestä. Poliisipartio otti näpistelijän kiinni Moisiokadulta.

Asiasta kirjattiin rikosilmoitus näpistyksestä ja näpistelijä otettiin kiinni Poliisilain perusteella, kertoo Hämeen poliisi.

Aiheeseen liittyen