tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Tiedotustilaisuus: Yksi lapsi kuollut ja kaksi loukkaantunut Vantaan ampumistapauksessa

Vantaa. Yksi kuudesluokkalainen lapsi on menehtynyt Vantaan Viertolan koulussa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa, kertoi Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki poliisin tiedotustilaisuudessa.

Kaksi lasta on vakavasti loukkaantunut. Poliisin käsityksen mukaan kuollut uhri menehtyi välittömästi tapahtumapaikalle.

12-vuotias epäilty tekijä on saatu kiinni ja tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että muita epäiltyjä olisi, kertoi komisario Tomi Salosyrjä.

Tutkittavana on murha ja kaksi murhan yritystä, vaikka tekijä on 12 vuotias eikä näin ollen rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan. Alle 15-vuotiasta ei voi vangita. Poliisi luovuttaa kuulemisen jälkeen hänet sosiaaliviranomaisten huostaan.

Poliisin mukaan kaikki osalliset ovat suomalaisia. Ampuminen tapahtui yhdessä tilassa.

Alustavassa puhuttelussa tekijä on tunnustanut teon.

Epäillyllä oli lähisukulaiselle kuulunut luvallinen ase.

Kuva tiedotustilaisuudesta, Poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja Komisario Tomi Salosyrjä.

2 KOMMENTTIA

  1. Putkaan ja tukkapöllyä ja piiskaa kunnolla,mikään ei oikeuta tuollaiseen.kasvatuslaitoksissa on liian hyvä olla.vinoutunut kakara kuriin,ettei pääse lisää sähläämään.

    1
  2. Myös ampuja on lapsi, ei 12 vuotias vielä käsitä mitä teki. Tämä on tulosta siintä kun säästetään nuorten psykiatrisessa hoidossa, avohoito ei toimi ja sairaalaan ei pääse

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT