perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Törkeä metsästysrikos Juuassa – susi surmattiin ajamalla moottorikelkalla yli

Juuka. Poliisi on käynnistänyt Juuassa 9.2.2022 tapahtuneen törkeän metsästysrikoksen esitutkinnan. Esitutkinnan aikana kolme paikkakuntalaista henkilöä on ollut pidätettynä tai vangittuna.

Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että susi on tapettu moottorikelkalla yli ajamalla. Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan omien toimenpiteidensä perusteella.

Törkeään metsästysrikokseen syyllistyy, jos metsästysrikoksessa tapetaan ahma, ilves, karhu, metsäpeura, saukko tai susi taikka vahingoitetaan sitä ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä metsästysrikoksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi, sanoo poliisi.

Törkeästä metsästysrikoksesta tuomittava on samalla määrättävä metsästyskieltoon vähintään kolmeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. Lisäksi tulee huomioida, että jos riistaeläin on metsästetty vastoin metsästyslain säännöksiä, tuomitaan eläin tai sen arvo valtiolle menetetyksi. Aikuisen suden ohjeellinen arvo on 6 100-9 100 euroa ja nuoren yksilön arvo on 4 500 euroa. Lisäksi tekovälineenä moottorikelkka tai sen arvo tuomitaan valtiolle menetetyksi.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT