sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Traficom: Tuoreimmissa huijausviesteissä yritetään huijata sähkön hinnalla

Kyberturvallisuuskeskus. Rikollisten käyttämät huijausviestit ja tietojenkalastelusivut hyödyntävät päivänpolttavia teemoja saadakseen käyttäjän syöttämään pankkitunnuksensa rikolliselle. Kyberturvallisuuskeskukselle on kerrottu huijauksesta, jossa on luvattu ilmaista sähköä syntymäpäivän kunniaksi. Huijausviestin linkki ohjasi sivulle, johon olisi pitänyt kirjautua pankkitunnuksilla, tiedottaa Traficom/Kyberturvallisuuskeskus.

Kuluneella viikolla merkittävään osaan verkkopankkitunnusten kalasteluita on käytetty huijausviestejä, jotka on väärennetty veroviranomaisen lähettämiksi. Pääasiassa tekstiviesteillä levitettävissä huijausviesteissä uhkaillaan tiliongelmilla ja sakkoseuraamuksella ja pelotellaan, että tilille on kirjauduttu tuntemattomalta laitteelta. Tunnuskalastelusivut on huolellisesti väärennetty muistuttamaan veroviranomaisen palvelun oikeaa kirjautumissivua.

Verkkopankkitunnukset kalastelemalla rikolliset varastavat pankkitileiltä vuosittain miljoonia euroja. Huijausviesteissä käytetään kaikenlaisia teemoja viikosta toiseen. Pankkien lisäksi huijarit väärentävät viestejään viranomaisten, vakuutusyhtiöiden, teleoperaattoreiden ja nyt myös sähköyhtiöiden nimiin. Yhteistä huijausviesteille kuitenkin on sähköpostiin tai tekstiviestiin ujutettu linkki, johon uhria houkutellaan klikkaamaan. Linkki ei mene pankin tai yrityksen omalle sivulle, vaan huijaussivulle. Linkkien klikkaaminen ei vielä ole vaarallista, mutta sen jälkeen on varmistettava huolellisesti, mille sivulle on syöttämässä verkkopankkitunnuksia, luottokorttinumeroita tai henkilötietoja, tiedotteessa muistutetaan.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT