Poliisimuseo. Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa -näyttely avautui Tampereella sijaitsevassa Poliisimuseossa 26.3. Väärennöksiä, rikollista taidekauppaa, petoksia, rahanpesua ja kavalluksia – taiderikollisuus näyttäytyy monenlaisena.

Poliisimuseon uusi näyttely Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa kertoo suomalaisista taiderikoksista, poliisin tekemästä esitutkinnasta ja viranomaisyhteistyöstä muun muassa Kansallisgallerian tutkijoiden kanssa.

Esillä museossa on esimerkiksi väärennettyä ”Gallen-Kallelaa”, ”Schjerfbeckiä” ja ”Picassoa”. Kaikki näyttelyn teokset kuuluvat nykyään Poliisimuseon kokoelmiin. Alun perin ne on takavarikoitu poliisin esitutkinnan yhteydessä ja tuomittu valtiolle rikoksentekovälineinä.

–  Taiderikokset ovat osa organisoitua, ammattimaista ja kansainvälistäkin rikollisuutta. Taideväärennösten tekemisessä ei ole mitään romanttista. Niitä tehdään piittaamattoman ahneuden ja rahan ehdoilla, samoin kuin väärennetään esimerkiksi lenkkitossuja tai äidinmaidon vastiketta, sanoo museon intendentti Tiina Tuulasvaara-Kaleva.

Katso hauska näyttelyn traileri: https://www.youtube.com/watch?v=TQmkJKYtpBs

Koronan takia museo on suljettuna 30.4. saakka. Voit kuitenkin sitä ennen tehdä virtuaalikierroksen museossa: https://my.matterport.com/show/?m=Y9Xo5gd21gN&brand=0%27%20frameborder=%270%27%20allowfullscreen%20allow=%27xr-spatial-tracking

Aiheeseen liittyen