keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Enää viikko aikaa ilmoittaa pysyvästi ampumakelvottomiksi tehdyt aseet

Poliisihallitus. Kaikki pysyvästi ampumakelvottomiksi tehdyt ampuma-aseet on ampuma-aselain mukaan ilmoitettava poliisille 15.7.2024 mennessä. Ilmoitusvelvollisuus koskee yksityisiä henkilöitä, yhteisöjä, yrityksiä, säätiöitä ja kuolinpesiä. llmoitus kannattaa tehdä ajoissa, sillä ilmoittamaton ase voi johtaa sakkorangaistukseen, muistuttaa Poliisihallitus.

Tee ilmoitus sähköisesti osoitteessa poliisi.fi/asiointi. Kerro ilmoituksen lisätiedoissa, mistä ja milloin ase on hankittu. Tallenna liitteeksi kuva aseen deaktivoinnin yhteydessä saadusta deaktivointitodistuksesta ja kuvia aseesta. Ilmoitus pysyvästi ampumakelvottomaksi tehdystä deaktivoidusta ampuma-aseesta -lomake ohjeistaa tarpeellisten tietojen täyttämisessä. Poliisi kutsuu esittämään aseen vain, jos lomakkeella ei ole annettu tarpeeksi tietoja rekisteröintiä varten.

Voit tehdä ilmoituksen myös poliisiasemalla. Varaa asiointia varten aika poliisi.fi/ajanvaraus -palvelussa ja ota mukaan kopio deaktivointitodistuksesta ja kuvia aseesta.

Tarpeettomat voi luovuttaa poliisille

Jos sinulla on tarpeettomia toimintakuntoisia tai deaktivoituja ampuma-aseita, ne voi luovuttaa poliisille.  Aseen voi luovuttaa korvauksetta valtiolle tai huutokaupattavaksi.

Ilmoita omistajan vaihtumisesta

Nykyiset aseet pitää olla ilmoitettuna 15.7.2024 mennessä, tämän jälkeen ilmoittamattoman deaktivoidun ampuma-aseen hallussapito on rangaistavaa.

Ilmoituksen voi tehdä ilman seuraamuksia myös määräajan päättymisen jälkeen, kunhan ilmoituksen tekee oma-aloitteisesti. Ilmoitus on tehtävä myös silloin, jos omistaja vaihtuu.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT