lauantai, 2 joulukuun, 2023

Huumausaineiden katukaupan valvonnassa runsaasti takavarikkoja Kaakkois-Suomessa

Huumausaineet. Poliisi suoritti tehostettua huumausaineiden katukaupan valvontaa valtakunnallisesti loka-marraskuun vaihteessa. Valvonnan yhteydessä Kaakkois-Suomessa takavarikoitiin suhteellisen suuri määrä huumausaineita, mutta myös ampuma-aseita sekä käteistä rahaa, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisilaitos.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on viime vuosina ollut mukana tutkimassa useita laajoja huumausainerikoskokonaisuuksia, joissa huumausaineita on tuotu maahan ja levitetty järjestäytyneen rikollisuuden toimesta. Poliisin tehtävänä on torjua huumausainerikollisuutta sen kaikilla tasoilla ja toimenpiteitä kohdistetaan kattavasti kaikkiin välitysportaisiin maahantuonnista paikalliseen katutason myyntiin. Loka-marraskuun vaihteessa valvontaa kohdistettiin huumausaineita ns. katukaupassa myyvien henkilöiden paljastamiseen niin julkisilla paikoilla kuin tietoverkoissakin.

Toteutetun valvontajakson aikana eri huumausainerikoksista epäillyiksi päätyi Kaakkois-Suomessa viitisentoista henkilöä. Poliisi suoritti rikosepäilyjen johdosta myös useita kotietsintöjä. Valvontajakson yhteydessä poliisi tavoitti myös useamman etsintäkuulutetun henkilön ja takavarikoi mm. kaksi kaasusumutinta, kaksi laitonta ampuma-asetta sekä runsaan määrän patruunoita.

Valvontaviikon lopputuloksena Kaakkois-Suomessa takavarikoitiin yhteensä noin 400 grammaa amfetamiinia, 15 grammaa marihuanaa, 15 ekstaasitablettia, yli 200 tablettia eri huumaavia lääkkeitä sekä yli 2000 euroa epäillysti huumausainekaupoista saatua käteistä rahaa. Näiden paljastuneiden rikosten esitutkintoja on jatkettu pääasiassa huumausainerikoksen ja huumausaineen käyttörikoksen rikosnimikkeistöllä, mutta joukossa on myös kaksi törkeää huumausainerikosta.

Valvontajakson aikana takavarikoidut ampuma-aseet ja kaasusumuttimet ovat osoitusta siitä, että huumausainerikollisuuteen liittyy yhä enenevissä määrin väkivaltaan ja ampuma-aseiden käyttöön liittyvä varautuminen.

Poliisi jatkaa edelleen huumausaineiden katuvalvontaa päivittäistoimintansa yhteydessä ja toteuttaa säännöllisesti myös tehostettuja valvontajaksoja.

Kuvituskuva.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT