sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Poliisi tutkii kananmunaongelmaa Paraisilla – omaisuutta töhritty ja sotkettu

Parainen. Lounais-Suomen poliisi on saanut useita rikosilmoituksia epäillyistä vahingonteoista, joissa tekijät ovat heittäneet kanamunia sekä töhrineet ja sotkeneet omaisuutta Paraisilla.

Paraisten keskustan alueella on viimeisten kahden viikon aikana ilmennyt useita vahingontekoja, joissa taloja, autoja, postilaatikoita ja muuta omaisuutta on sotkettu ja töhritty kananmunilla, kertoo poliisi.

Poliisi on kirjannut asiasta tähän mennessä kuusi rikosilmoitusta. Töhrijät ovat paitsi sotkeneet omaisuutta myös muutamissa tapauksissa aiheuttaneet omaisuudelle vaurioita, jotka edellyttävät korjaamista.

Polisin tutkintatoimien perusteella on ilmennyt, että tekijät ovat nuoria. Sotkemistapaukset ovat tapahtuneet eri ajankohtina, erityisesti kuitenkin viikonloppuiltaisin. Poliisilla on epäily tekijöistä, ja näyttäisi, että epäiltyjen tekojen takana olisi useampi nuorisoryhmittymä.

Tietoja poliisille, keskustelua kotona

Paraislaiset ovat aktiivisesti viestineet ilmiöstä sosiaalisessa mediassa. Poliisi kuitenkin muistuttaa, ettei nettikirjoitusten perusteella koskaan tulisi tehdä liian nopeita päätelmiä.

Tapausten selvittämiseksi poliisille voi ilmoittaa todenperäisiä tietoja vahingontekoihin liittyvistä tapahtumista ja tekijöistä. Tiedot tulee ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Lisäksi poliisi kehottaa erityisesti vanhempia käymään asiasta vakavan keskustelun nuorten kanssa kotona. Keskustelu on tarpeen erityisesti niiden nuorten kanssa, joilla on mahdollisuus viettää aikaa keskustassa viikonloppuiltaisin.

Mikäli keskusteluissa ilmenee, että nuorella on osallisuutta tapahtumiin, asiasta voi tulla keskustelemaan Paraisten poliisiasemalle torstaina 2. marraskuuta kello 13–16.

Kaikki tapaukset ovat avoinna sovittelulle. Asianomistajat vaativat lähtökohtaisesti, että vahingot siistitään tai vahinkojen aiheuttamat siivous- ja korjauskulut korvataan.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT