keskiviikko, 24 heinäkuun, 2024

Poliisi varoittaa liikkeellä olevasta huijaustavasta

Poliisin tietoon on tullut, että liikkeellä on Matkahuollon nimissä kulkevia huijausviestejä. Poliisin valtakunnallinen TVA-yksikkö muistuttaa toimintatavoista, jotka tuo lisäturvaa nettihuijauksia vastaan.

Huijauksessa henkilöille lähetetään tekstiviesti otsikolla Matkahuolt, siis ilman o-kirjainta. Viestissä ilmoitetaan, että henkilöllä olisi Matkahuollossa odottava paketti. Viestissä on myös linkki erilliselle, Matkahuollon sivua muistuttavalle sivustolle. Kun henkilö klikkaa linkkiä siirtyy hän tälle valesivustolle, jossa pitää syöttää verkkopankkitunnukset. Näin rikollinen saa tunnukset haltuunsa ja henkilön tili tyhjennetään.

Poliisi haluaa vakavasti muistuttaa, että jos et ole itse tilannut pakettia, ei viestiin pidä reagoida.

TVA-yksikön tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Juvonen kannustaa ihmisiä myös käyttämään aktiivisesti operaattoreiden tarjoamaa mobiilivarmennetta. Hän kertoo käyttävänsä sitä itsekin.

– Se tuo lisäturvaa, kun palveluihin kirjaudutaan pelkällä mobiilivarmenteella. Mobiilivarmenteen käyttöönotto ja käyttäminen on helppoa, kertoo Juvonen.

– Haluan muistuttaa, että verkkopankkitunnuksia ei kysellä erikseen minkään tahon toimesta puhelimitse, viestein tai muutoinkaan. Olkaa valppaina ja katsokaa etenkin linkitetyn sivuston osoiterivistöä. Se näyttää valesivustolla erilaiselta, kuin oikealla sivustolla. Muista, että oikotietä rikkauksiin tai ilmaisiin tavaroihin ei ole, toteaa Juvonen painokkaasti.

TVA-yksikkö on Poliisin tuore valtakunnallinen yksikkö, joka aloitti toimintansa 1.5.2024. TVA-yksikkö tutkii tietoverkkoavusteisia omaisuusrikoksia koko valtakunnan alueella ja priorisoi tutkinnassa vakavimmat tapaukset.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT