Kauhajoki. Pohjanmaan poliisilaitoksen tietoon on tullut sunnuntaina 10.10.2021 Kauhajoella sattunut tapahtuma, jossa selvitetään onko susi mahdollisesti käynyt koiraa ulkoiluttavaan henkilöön kiinni.

Tapahtuma sattui lauantaina 9.10.2021 noin klo 20.30 aikaan Kauhajoen Muurahaisissa Nevalantien ja Pistotien risteyksessä. Tieto tapahtuneesta tuli poliisille sosiaalisen median kautta, tiedotteessa kerrotaan.

Mies lähti lauantaina noin klo 20.30 ulkoiluttamaan normaalin tapansa mukaan koiraansa. Koira alkoi murista ja tempaisi itsensä irti taluttimesta. Samassa koiranulkoiluttaja oli havainnut edessään eläimen hahmon. Eläin hyökkäsi miestä kohti, jolloin hän sai kätensä vartalon eteen. Mieshenkilö pääsi tapahtumapaikasta omin avuin takaisin kotiinsa. Miehen vammat ovat lievät, kun otetaan huomioon, että selvitetään mahdollista suurpedon aiheuttamaa hyökkäystä.

Poliisi sai tiedon eläimen hyökkäyksestä ihmisen kimppuun vasta sunnuntaina aamupäivällä. Poliisi on ollut tapahtumapaikalla suorittamassa tutkintaa yhdessä suurriistavirka-avun suurpetohenkilöiden kanssa. Tutkinnassa ei ole löydetty suden jälkiä. Sunnuntaina suoritettua paikkatutkintaa vaikeutti alueella koko yön kestänyt tihkusade. Lisäksi viikonloppuna käynnistyi hivenmetsästys myös tapahtuma-alueella, jonka johdosta tapahtuma-alueella on ollut runsaasti liikehdintää sunnuntai aamun aikana.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä Suurriistavirka-avun kanssa.

Aiheeseen liittyen