Norja. Norjassa asuva irakilainen mies kävi ostamassa Saksasta yli 250 000 euroa maksaneen Huracan Spyder -tyyppisen Lamborghinin. Paluumatkalla Norjaan hän jäi Tanskassa kiinni hurjastelusta. Nyt Tanska aikoo takavarikoida auton, kertoo NRK Nyheter.

Miehelle mitattiin 236 kilometriä tunnissa E39:llä, Hjørringin eteläpuolella. Nopeusrajoitus tiellä on 130 kilometriä tunnissa.

Hjørring on hieman yli 1,6 km:n päässä Hirtshalsista, jolta on lauttayhteydet Kristiansandiin, Larvikiin, Stavangeriin ja Bergeniin.

Tanskan poliisi vahvistaa NRK:lle, että 236 kilometriä tunnissa hurjasteluun kohdistuu uusi laki, joka tuli voimaan 31. maaliskuuta tänä vuonna. (2021)

– Täällä Tanskassa meillä on voimassa holtitonta ajamista koskeva laki, jonka nojalla takavarikoimme auton, jos ajat yli sata prosenttia yli sallitun rajan tai yli 200 kilometriä tunnissa. Oikeus lopullisesti päättää, onko auto takavarikoitu. Todennäköisesti Hjørringin tuomioistuin ratkaisee tämän asian, sanoo Pohjois-Jyllannin poliisin poliisikomentaja Philip Larsen NRK: lle.

Auto on nyt poliisin autotallissa Jyllannissa Tanskassa.

Poliisi ei usko, että auton takavarikoinnin suhteen oikeudessa tulisi mitään ongelmia.

– En oleta, että takavarikoinnissa olisi ongelmia, päivystyspäällikkö Falberg sanoo NRK:lle.

Tanskan poliisi julkaisi äskettäin lukuja, jotka osoittavat, että he ovat soveltaneet huolimattoman ajamisen lakia jo useita kertoja. Poliisi on lain voimaan tulon jälkeen takavarikoinut ajoneuvon 510 kertaa.

Kuva: NRK Nyheter.

Aiheeseen liittyen