Ruotsi. Palkittu räppäri Einár on ammuttu 21.10. asuinalueella Hammarby-järvikaupungissa Etelä-Tukholmassa, uutisoivat kaikki ruotsalaiset uutisvälineet. Tämän artikkelin lähteinä ovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Kello 22.50 useat ihmiset ilmoittivat poliisille, että he kuulivat laukauksia Hammarby -järvikaupungissa Etelä-Tukholmassa. Paikalla alkoi suuri poliisioperaatio, jonka yhteydessä Hammarby Sjöstadin asuinalueelta löydettiin ampumalla haavoittunut mies.

– Hengenpelastustoimenpiteisiin ryhdyttiin välittömästi, mutta hän kuoli paikan päällä, kertoo poliisin tiedottaja Carina Skagerlind lehdille.

Poliisilta saatujen tietojen mukaan mieheen oli osunut useita laukauksia.

Useat lähteet kertoivat SVT:lle jo varhaisessa vaiheessa, että Nils ”Einár” Grönberg on ammuttu, ensimmäisenä Expressen. SVT:n lähteiden mukaan kyseessä on jengiriitoihin liittyvä ampuminen.

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, joka tunnetaan taiteilijanimellä Einár, syntyi vuonna 2002 Tukholmassa ja murtautui esiin jo 16-vuotiaana kappaleella ”Katten i trakten”, joka otti nopeasti ensimmäisen sijan Ruotsin listoilla. Samana vuonna, 2019, hän julkaisi debyyttialbuminsa ”First Class”, kertoo SVT.

Räppärinä hän saavutti suurta menestystä miljoonilla latauksilla Spotifyssa. Einár on myös voittanut useita musiikkipalkintoja, mukaan lukien vuoden P3 -Kultapalkinnon  2019 ja ”Vuoden tulokas” Grammy Awards 2020 -gaalassa.

Poliisi aloitti suuren operaation murhan jälkeen Myös poliisin helikopteri lähetettiin etsimään tekijöitä. Poliisi on saanut tiedon, että useampi henkilö on paennut rikospaikalta.

– Etsimme useita epäiltyjä, jotka ovat olleet paikalla ja ampuneet, sanoo Tukholman poliisin tiedottaja Ola Österling lehdille.

Poliisi on kuulustellut  todistajia. Pidätyksiä ei ole toistaiseksi tehty, mutta useita ihmisiä on viety kuulusteltavaksi.

Aftonbladet kertoo, että paikalta on nähty poistuvan kaksi tummapukeista ihmistä. Alueella on useita valvontakameroita, joihin teko on ehkä tallentunut.

Aftonbladetin mukaan Einár on puhunut avoimesti useita kertoja sotkuisesta taustastaan. Useissa kappaleissaan hän räppäilee aseista, huumeista ja rikollisesta elämästä, mikä hänen mielestään on tapa kuvata jokapäiväistä elämää.

Kuvat:SVT.

Aiheeseen liittyen